Oferta Pracownik Pomocniczy Obsługi Hotelowej

pobierz pliki :
SPIS_TRESCI_PRACE_POMOCNICZE_W_GASTRONOMII_HOTELOWEJ.pdf
spis_tresci_technologia_prac_w_obiektach_hot.pdf





 

Od 01 sierpnia 2013 r. wchodzi do sprzedaży II wydanie technologii prac w obiektach hotelarskich oraz II wydanie ćwiczeń do technologii. Są to wydania uzupełnione o nowe informacje (patrz spis treści).



UWAGA


Z przyczyn technicznych od 01 sierpnia 2013 r. następuje zmiana cen za książki i ćwiczenia - za niedogodności przepraszamy.


NOWOŚĆ!!!!


Zbiór testów i zadań praktycznych przygotowujących do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe



Zestaw zawiera 5 testów egzaminacyjnych (I i II część) oraz 5 zadań praktycznych.


Zadania testowe to przede wszystkim pytania egzaminacyjne, które zostały zebrane ze wszystkich ubiegłych lat oraz wzbogacone o nowe pytania, a na końcu wymieszane i ułożone w 5 całkowicie nowych testów.


Świetny materiał na zajęcia w klasach trzecich. Idealne przygotowanie do zewnętrznego egzaminu zawodowego z obu części.


Format: A5 (zeszytowy) nie zajmujący dużo miejsca.


Ilość stron: 103


Cena: 18 zł


Dla nauczyciela został przygotowany taki sam zestaw testów i zadań z rozwiązaniami. Klucz został wzbogacony o przykład kryteriów oceniania wykonania zadania praktycznego. Gratisem do klucza jest test egzaminacyjny z czerwca 2013 r.


Format: PDF na płycie CD


Cena: 15 zł



ZESZYT ĆWICZEŃ DO KSIĄŻKI
„Prace pomocnicze w gastronomii hotelowej”


Świetne uzupełnienie podręcznika, które uatrakcyjni lekcje oraz pomoże w zrozumieniu i utrwaleniu treści zawartych w podręczniku. W zeszycie zostały zastosowane różnego rodzaju ćwiczenia i zadania obrazkowe oraz wiele innych. Każdy rozdział z zeszytu ćwiczeń jest ściśle powiązany z rozdziałem w książce. Każdy rozdział jest zakończony testem z danej treści, co pozwoli uczniom sprawdzić swoją wiedzę oraz przyzwyczai ich do testu, jaki muszą napisać na egzaminie zawodowym (każdy test zawiera, co najmniej po kilka pytań z testów egzaminacyjnych).


Ilość stron: 74
Format: A4
Zeszyt jest zszywany, co ułatwia uczniom pracę


Dla nauczyciela został przygotowany taki sam zeszyt ćwiczeń, ale wypełniony. Klucz jest w formie PDF.


Ilość stron: 70
Format: A4
Klucz jest przysyłany na płycie CD w formacie PDF



Materiały dodatkowe z zakresu
"Prac pomocniczych w gastronomii hotelowej"


Materiały obejmują:


1. Prezentacje multimedialne do wszystkich treści zawartych w podręczniku „Prace pomocnicze w gastronomii hotelowej” – w formacie ppt (Microsoft Power Point) do odtwarzania za pośrednictwem komputera i rzutnika multimedialnego. Prezentacje zawierają dużo fotografii, rysunków, wykresów i przykładów, którymi można urozmaicić codzienne lekcje technologii.


2. Te same prezentacje multimedialne do wszystkich treści zawartych w podręczniku – w formacie AVI, które można odtwarzać na stacjonarnych odtwarzaczy DVD.


Do zakupionej płyty z prezentacjami dodajemy GRATIS płytę DVD z materiałami dodatkowymi dla nauczyciela, które można wykorzystać na zajęciach lub na ich podstawie przygotować się do zajęć. Płyta z GRATISAMI zawiera materiały filmowe z zakresu gastronomii.


UWAGA: Płyta z gratisami jest dodawana tylko do zakupionych prezentacji multimedialnych i nie podlega sprzedaży




"Technologia prac w obiektach hotelarskich"


Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu: Pracownik pomocniczy obsługi hotelowej. Opracowanie jest zgodne z nową podstawą programową, która będzie obowiązywać od września 2012r. ale można go śmiało stsować przy starej podstawie


Podręcznik może być stosowany przez cały okres nauki (3 lata) i jest zbiorem najważniejszych zagadnień jakie powinien znać przyszły pracownik pomocniczy obsługi hotelowej


Treści zawarte w opracowaniu świetnie przygotowują do egzaminu zawodowego gdyż jest opracowany w oparciu o standardy egzaminacyjne


Mimo braku numeru dopuszczenia podręcznik może być śmiało stosowany w nauczaniu ponieważ w wykazie podręczników dla tego zawodu nie ma alternatywnej pozycji. Tak więc zgodnie z § 28 Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 06 stycznia 2009 r. "W szkole mogą być stosowane podręczniki niewpisane do wykazu podręczników przeznaczonych do kształceniach w zawodach albo wykazu podręczników przeznaczonych do kształcenia w profilach kształcenia ogólno zawodowego, jeżeli w wykazie brak jest podręcznika do nauczania danego zawodu albo profilu kształcenia ogólno zawodowego


"Prace pomocnicze w gastronomii hotelowej"


Podręcznik przeznaczony do nauki na kierunku "Pracownik pomocniczy obsługi hotelowej". Opracowanie jest zgodne z nową podstawą programową, która będzie obowiązywać od września 2012r. ale można go śmiało stsować przy starej podstawie


W podręczniku są opisane takie zagadniena jak: podstawowe wiadomości na temat higieny, przepisów sanitarnych, bezpieczeństwa żywności oraz wyposażenie techniczne zakładu gastronomicznego, zakres obowiązków pracowników, układ funkcjonalny zakładów gastronomicznych. Poza wyżej wymienionymi treściami podręcznik opisuje zagadnienia związane z technologią gastronomiczną, obsługą konsumenta i pracami pomocnioczymi w gastronomii hotelowej oraz przepisy BHP obowiązujące podczas tych prac


Podręcznik porządkuje wiedzę ucznia z zakresu gastronomii hotelowej oraz przygotowuje do egzaminu zawodowego


Podręcznik może być stosowany przez cały okres nauki (3 lata).


Mimo braku numeru dopuszczenia podręcznik może być śmiało stosowany w nauczaniu ponieważ w wykazie podręczników dla tego zawodu nie ma alternatywnej pozycji. Tak więc zgodnie z § 28 Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 06 stycznia 2009 r. "W szkole mogą być stosowane podręczniki niewpisane do wykazu podręczników przeznaczonych do kształceniach w zawodach albo wykazu podręczników przeznaczonych do kształcenia w profilach kształcenia ogólno zawodowego, jeżeli w wykazie brak jest podręcznika do nauczania danego zawodu albo profilu kształcenia ogólno zawodowego




Zeszyt Ćwiczeń do Technologii Prac w Obiektach Hotelarskich


Świetne uzupełnienie podręcznika, które uatrakcyjni lekcje oraz pomoże w zrozumieniu i utrwaleniu treści zawartych w podręczniku.


W zeszycie zostały zastosowane różnego rodzaju ćwiczenia (krzyżówki, wykreślanki, teksty z lukami, zadania obrazkowe oraz wiele innych.


Każdy rozdział z zeszytu ćwiczeń jest ściśle powiązany z rozdziałem w książce.


Każdy rozdział jest zakończony testem z danej treści, co pozwoli uczniom sprawdzić swoją wiedzę oraz przyzwyczai ich do testu, jaki muszą napisać na egzaminie zawodowym (każdy test zawiera, co najmniej po kilka pytań z testów egzaminacyjnych).


Ilość stron: 76
Format: A4
Zeszyt jest zszywany, co ułatwia uczniom pracę


Dla nauczyciela został przygotowany taki sam zeszyt ćwiczeń, ale wypełniony. Ponadto w kluczu do zeszytu ćwiczeń zostały dodane odpowiedzi do zadań zawartych w podręczniku. Klucz jest w formie PDF.


Ilość stron: 84
Format: A4
Klucz jest przysyłany na płycie CD w formacie PDF



Materiały dodatkowe dla nauczycieli przedmiotu
„Technologia prac w obiektach hotelarskich"


Materiały obejmują:


1. Prezentacje multimedialne do wszystkich treści zawartych w podręczniku „Technologia Prac w Obiektach Hotelarskich” – w formacie ppt (Microsoft Power Point) do odtwarzania za pośrednictwem komputera i rzutnika multimedialnego. Prezentacje zawierają dużo fotografii, rysunków, wykresów i przykładów, którymi można urozmaicić codzienne lekcje technologii.


2. Te same prezentacje multimedialne do wszystkich treści zawartych w podręczniku „Technologia Prac w Obiektach Hotelarskich” – w formacie AVI i MP4, które można odtwarzać na stacjonarnych odtwarzaczy DVD.


Do zakupionej płyty z prezentacjami dodajemy GRATIS płytę DVD z materiałami dodatkowymi dla nauczyciela, które można wykorzystać na zajęciach lub na ich podstawie przygotować się do zajęć. Płyta z GRATISAMI zawiera materiały filmowe oraz egzaminy zawodowe - pisemne z ostatnich lat


UWAGA: Płyta z gratisami jest dodawana tylko do zakupionych prezentacji multimedialnych i nie podlega sprzedaży



 
     
   
 
licznik odwiedzin - 9936614        | mapa strony | © 2005-2009
Utworzono w systemie darmowe strony www EntroCMS